Hirdetés

Így állapíthatod meg, hogy eredeti-e az AirPodsod



|

Ezekkel a módszerekkel egyszerűen meggyőződhetsz fülhallgatód eredetiségéről.

Hirdetés

Az évek során hatalmas népszerűségre tettek szert az Apple AirPods vezetéknélküli fülhallgatói, ami magával hozta a forgalomba kerülő hamisítványok megszaporodását is. A silány minőségű, olcsó koppintások mellett, belefuthatunk olykor meglepően jól összerakott utánzatokba is, ezeknél pedig gyakran csak a beüzemelés pillanatában derül ki, hogy valami bizony nincs rendben.

Szerencsére a kellő tudással felvértezve minimalizálhatjuk a kockázatot és megóvhatjuk magunkat az utánzatoktól. Ha már ott lapul a zsebedben egy AirPods vagy éppen vásárlás előtt állsz, mutatjuk, hogy mikre érdemes figyelned.

Hirdetés

Mindig csekkold a sorozatszámot

Minden egyes AirPods egyedi sorozatszámmal van ellátva, amivel könnyen visszakövethető, hogy eredeti-e vagy sem. A sorozatszámot a fülhallgató dobozán, illetve a füles tokjában is megtalálod, de párosítás után a telefonod beállításaiban is lecsekkolhatod.

Miután összekapcsoltad a fülest az iPhoneoddal, menj a beállításokba, ahol az AirPods menüpont alatt találod a sorozatszámot. Ezt követően nincs más dolgod, mint ellátogatni az Apple jótállási állapotot ellenőrző oldalára és bepötyögni a számot. Ha ezt követően a fülhallgató garanciájára vonatkozó információk jelennek meg, akkor biztos lehetsz benne, hogy eredeti AirPods van a birtokodban.

Felugró ablakok

A fülesed eredetiségét egy másik módszerrel is ellenőrizheted. Először is, kapcsold be egy AirPods kompatibilis, iOS-alapú eszközön a bluetoothot, majd helyezd mellé tokostul a fülhallgatót és nyisd fel a tetejét.

Amennyiben az AirPods már párosítva van a készülékkel, akkor a képernyőn egy ablak fog megjelenni, ami az AirPods töltöttségére vonatkozó információkat jeleníti meg. Ha még nincsenek összekapcsolva, a felugró ablak a párosítás lehetőségét fogja felajánlani. A hamis AirPods egyik lehetőséget sem fogja feldobni.

Fontos viszont, hogy ez a módszer csak akkor fog működni, ha az AirPods nincs lemerülve és benne van a tokjában - így érdemes próbálkozni.

Ha túl szép, hogy igaz legyen

Természetesen a leghatékonyabb módja a hamisítványok elkerülésének, ha a fülhallgatót megbízható viszonteladóktól vásároljuk meg. Vészjósló lehet, ha egy nagyon csábító ajánlat jön velünk szembe, ugyanis az Apple ritkán akciózza a termékeket, a hivatalos eladók pedig általában szerény kedvezményeket kínálnak.

Érdemes továbbá figyelni a csomagolásra is. Csak zsugorfóliával ellátott, bontatlan termékeket vegyünk át, ami bár nem garancia a termék eredetiségére, de számos felesleges kört megspórolhatunk vele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.