Hirdetés

Csúfos véget ért a Bitcoin Jézus pályafutása



|

Letartóztatták a kriptovaluta egyik korai befektetőjét és közismert szószólóját.

Hirdetés

Habár nem mindenki fogadott volna rá, a bitcoinnak végül sikerült kikecmeregnie az árfolyam nagyjából két évvel ezelőtti összeomlását követő mélypontról, márciusban pedig még történelmi rekordot is döntött a kurzus, amikor is közel 70 ezer dollárt kellett fizetni egyetlen BTC-ért.

Akik tehát a cudar időkben is kitartottak, vagy egyenesen a mélyrepülés idején vásároltak be a kriptovalutából, azok most nagyot kaszálhatnak a megelőlegezett bizalmukkal, az egyik korai befektető, a Bitcoin Jézusként is ismert Roger Ver azonban most nem élvezheti tovább a feltámadást, mivel nemrég letartóztatásba került.

A kaliforniai születésű férfi még jóval a BTC-láz előtt, 2011-ben kezdett befektetni a blokkláncpénzbe, a Bitcoin Jézus becenevet pedig arról kapta, hogy az összes létező fórumon előszeretettel prédikált róla, másokat is igyekezve meggyőzni a technológiában rejlő üzleti lehetőségekről. A 45 éves kriptokirály rendesen meg is szedte magát, most viszont legalább 48 millió dolláros adócsalás miatt kell felelnie, melynek kapcsán Spanyolországban érték utol a hatóságok.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának hivatalos közleménye alapján Vert azzal vádolják, hogy nem jelentett be 131 ezer bitcoint, amikor 2014-ben lemondott az amerikai állampolgárságáról, az adózási szempontból jóval kedvezőbb feltételeket kínáló St. Kitts és Nevis állampolgárságát véve fel helyette. A jelenlegi árfolyamon számolva a kriptopróféta akkori vagyona 7,5 milliárd dollárt érne.

Az amerikaiak most Ver kiadatásáról tárgyalnak, aki a tengerentúlon akár hosszas börtönbüntetés elé is nézhet. A közelmúltban egy másik kriptovalutás büntetőügyről is beszámoltunk, amikor az FTX tőzsdével manipuláló Sam Bankman-Friedet 25 év fogságra ítélték, korábban pedig egy hasonló történet főszereplőjére még ennél is jóval több,  11 ezer évnyi büntetést szabtak ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.